Om Odense Giants og Softball

Om klubben

Odense Giants Softball Klub er en hyggelig velfungerende forening, hvor et stærkt sammenhold på tværs af alle hold kendetegner klubben. Den gode stemning og teamspirit skinner igennem både hos spillerne og ved forældrene på sidelinjen.

Klubben blev stiftet i 1983. Gennem årene har klubben præsteret at udvikle mange Landsholdsspillere. Det er ligeledes blevet til flere danske mesterskaber og medaljeplaceringer.

Eftersom sporten er relativ lille i Danmark er der god kontakt og samarbejde mellem klubberne og forbundet. Der arrangeres årligt træningskampe, træninger, klinikker, camps og udlandsture ud over den faste turnering - det styrker de gode venskaber og relationer tværs over Bælterne.


Om Softball

Softball kan sammenlignes med Baseball og Rundbold. Spillet er hurtigt og stiller krav til hurtige beslutninger, koordination og holdsamarbejde. Der skal tænkes taktisk og løbes hurtigt når bolden rammes af battet. Der skal kastes og gribes med præcision. Der er mange forskellige elementer og teknikker i spillet, som er med til at gøre det så spændende..

Der er ikke en standard skabelon på hvordan en "rigtig" softballspiller skal se ud, da sporten gennem de forskellige positioner på banen, kræver forskellige færdigheder. Denne alsidighed gør at sporten appellerer til alle, uanset, højde, størrelse, styrke og hurtighed..

I store træk handler spillet om at få point ved at få løbere "hjem". Modstanderholdets opgave er at forhindre dette ved at "oute" løberne. Det gøres bl.a ved at gribe den battede bold - lykkes det ikke, kastes bolden til den base løberen er på vej mod - her står en holdkammerat klar til at gribe og træde på basen hvorefter den er "lukket" og løberen er "Out". Når indeholdet har 3 "outs" skifter man..

Der bruges en del forskelligt udstyr, hvoraf det vigtigste er en Softballhandske, et bat og en hjelm. Alt udstyr kan lånes i klubben. Udendørs anbefaler vi at der spilles i fodboldstøvler eller softballsko (Cleats).

Sådan spilles Softball